Ένα βίντεο με κείμενο στα αγγλικά, που παρουσιάζει Γέροντες της Ορθοδοξίας που έζησαν κοντά στην εποχή μας.

+ Greek Orthodox Elders + Γέροντες της Ορθοδοξίας +

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το σχετικό βίντεο.
Ένα βίντεο με διάφορες διδαχές του οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, με το κείμενο στα αγγλικά.

Για τον βίο του αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου βλ. ενδεικτικώς την Εκκλησιαστική Παρέμβαση της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, τον Ορθόδοξο Συναξαριστή κ.ά. 
Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το ανωτέρω βίντεο.
Ένα αφιέρωμα σε Ορθόδοξους νεομάρτυρες που μαρτύρησαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Το κείμενο του βίντεο είναι στα αγγλικά.

New Orthodox martyrs of Soviet persecutions of the Church

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το ανωτέρω βίντεο.
Ένα βίντεο σχετικό με ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια στην Συρία (Πατριαρχείο Αντιοχείας). Τα κείμενα του βίντεο είναι στα αγγλικά.

+ Christian Syria + Orthodox Christian chant in Arabic

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το ανωτέρω βίντεο.
Μια πολύ όμορφη ιστορία κινουμένων σχεδίων: Το "Εν Χώναις" (Κολασσαίς της Φρυγίας) θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (εορτάζεται στις 6 Σεπτεμβρίου).
 
Μετάφραση από τα ρωσικά: Ευγενία Τελιζένκο. Επεξεργασία: Ενορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών, της Ιερας Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι του YouTube Pankrestos.
Μία πολύ όμορφη ιστορία κινουμένων σχεδίων.

Μέρος α΄.

Μέρος β΄.

Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο που μας γνωστοποίησε αυτό το βίντεο, το οποίο προέρχεται από το κανάλι Pankrestos στο YouTube, με θρησκευτικά κινούμενα σχέδια από την Ενορία 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης.
Μία όμορφη ιστορία κινουμένων σχεδίων.

Μέρος α΄.

Μέρος β΄.

Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι Pankrestos στο YouTube, με θρησκευτικά κινούμενα σχέδια από την Ενορία 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης.
Ένα ελληνικό βίντεο που μας υπενθυμίζει ότι πολλές φορές ξεχνάμε να δείξουμε στους γονείς μας έστω και ένα μικρό μέρος από την αγάπη που αυτοί μας δίνουν.


Μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε το βίντεο κατευθείαν από το YouTube, με προγράμματα όπως το YouTube Downloader, ο Real Player κ.ά. Ευχαριστούμε την συνάδελφο από τις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες Καβάλας για την γνωστοποίηση του βίντεο.
Ένα βίντεο του σήμερα, που μας παραπέμπει στην θυσία του Χριστού για την σωτηρία των ανθρώπων.


Μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε το βίντεο κατευθείαν από το YouTube, με προγράμματα όπως το YouTube Downloader, ο Real Player κ.ά. Ευχαριστούμε την συνάδελφο από τις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες Καβάλας για την γνωστοποίηση του βίντεο.
Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων από το εξωτερικό, σχετικό με τον λόγο του Χριστού: "...εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι." (Κατά Ματθαίον, ΙΣΤ΄ 24)

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο είτε κατευθείαν από το YouTube είτε από ΕΔΩ. Ευχαριστούμε τον φίλο που μας υπέδειξε το σχετικό βίντεο.
Ένα βίντεο για την άμιλλα, την αλληλοβοήθεια και την αγάπη που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων. Μια καλή αφορμή για συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα, καθώς και για το ποιες είναι τελικά οι πρωτιές στη ζωή που αξίζουν πραγματικά.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο κατευθείαν από το YouTube ή από ΕΔΩ. Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο για την υπόδειξη του σχετικού βίντεο.
Ένα σύντομο βίντεο για την νωθρότητα και την αδιαφορία του σημερινού ανθρώπου να κοιτάξει κατάματα τα προβλήματα των συνανθρώπων του.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο κατευθείαν από το YouTube. Στην σχετική σελίδα του YouTube υπάρχει και σύνδεσμος για να κατεβάσετε άμεσα το αρχείο. Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το σχετικό βίντεο.
Ένα βίντεο με κοινωνικά μηνύματα, ως αφορμή για συζήτηση. Ο άνθρωπος, ακόμα και όταν δεν έχει υλικά αγαθά και πλούτη να προσφέρει στους συνανθρώπους του αλλά έχει αγάπη, μπορεί να προσφέρει στους άλλους πολλή χαρά.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο κατευθείαν από το YouTube. Στην σχετική σελίδα του YouTube υπάρχει και σύνδεσμος για να κατεβάσετε άμεσα το αρχείο. Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο που μας γνωστοποίησε το σχετικό βίντεο.
Ένα σύντομο βίντεο κινουμένων σχεδίων στο YouTube, για την ζωή του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.



Μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο κατευθείαν από το YouTube ή από ΕΔΩ. Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο που μας γνωστοποίησε αυτό το βίντεο.
Ένα σύντομο βίντεο που δείχνει ότι τα παιδιά μιμούνται τους μεγάλους και κυρίως τους γονείς τους, και στο κακό και στο καλό. Μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει μια σχετική συζήτηση σε Κατηχητικά όλων των ηλικιών, ακόμα και σε σχολές γονέων.


Μπορεί κανείς να κατεβάσει το βίντεο απευθείας από το YouTube, ή από ΕΔΩ ή ΕΔΩ. Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο που έστειλε το σχετικό βίντεο.

ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ

Τα βίντεο από το YouTube μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει εύκολα με διάφορα προγράμματα, όπως πχ το YouTube Downloader, ο Real Player (που βγάζει αυτόματα την σχετική επιλογή για το κατέβασμα των βίντεο) κ.ά. Αν κάποιες μορφές αρχείων βίντεο δεν αναπαραγονται σε έναν υπολογιστή, τότε πιθανόν να χρειάζεται να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μία σύγχρονη έκδοση του player που χρησιμοποιείτε, ή να εγκατασταθεί στον υπολογιστή ένα πακέτο codecs, όπως είναι, ενδεικτικώς, το K-Lite Codec Pack κ.ά.