Ένα βίντεο στα αγγλικά, για το κομποσχοίνι και για την ευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με".


Πληροφορίες για το κομποσκοίνι μπορείτε να δείτε, ενδεικτικά, στην Βικιπαίδεια. Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας γνωστοποίησε το ανωτέρω βίντεο

Ένα βίντεο για τον άγιο Σπυρίδωνα
Ένα βίντεο για την ζωή και το έργο του Αποστόλου Παύλου. Μπορείτε να σταματάτε το βίντεο στα σημεία που θέλετε να σχολιάσετε.Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι στο YouTube της ενορίας Αγίας Ζώνης. Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το βίντεο.
Ένα βίντεο με κείμενο στα αγγλικά, που παρουσιάζει Γέροντες της Ορθοδοξίας που έζησαν κοντά στην εποχή μας.

+ Greek Orthodox Elders + Γέροντες της Ορθοδοξίας +

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το σχετικό βίντεο.
Ένα βίντεο με διάφορες διδαχές του οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, με το κείμενο στα αγγλικά.

Για τον βίο του αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου βλ. ενδεικτικώς την Εκκλησιαστική Παρέμβαση της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, τον Ορθόδοξο Συναξαριστή κ.ά. 
Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το ανωτέρω βίντεο.
Ένα αφιέρωμα σε Ορθόδοξους νεομάρτυρες που μαρτύρησαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Το κείμενο του βίντεο είναι στα αγγλικά.

New Orthodox martyrs of Soviet persecutions of the Church

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το ανωτέρω βίντεο.
Ένα βίντεο σχετικό με ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια στην Συρία (Πατριαρχείο Αντιοχείας). Τα κείμενα του βίντεο είναι στα αγγλικά.

+ Christian Syria + Orthodox Christian chant in Arabic

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας υπέδειξε το ανωτέρω βίντεο.

ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ

Τα βίντεο από το YouTube μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει εύκολα με διάφορα προγράμματα, όπως πχ το YouTube Downloader, ο Real Player (που βγάζει αυτόματα την σχετική επιλογή για το κατέβασμα των βίντεο) κ.ά. Αν κάποιες μορφές αρχείων βίντεο δεν αναπαραγονται σε έναν υπολογιστή, τότε πιθανόν να χρειάζεται να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μία σύγχρονη έκδοση του player που χρησιμοποιείτε, ή να εγκατασταθεί στον υπολογιστή ένα πακέτο codecs, όπως είναι, ενδεικτικώς, το K-Lite Codec Pack κ.ά.